מעוניינים להקים עסק בתחום המזון? קבלו כמה טיפים חשובים מהיועץ העסקי יוסי שינובר

אם החלטתם להקים עסק המתמחה בתחום המזון כדאי לקבל מספר טיפים חשובים מהיועץ העסקי יוסי שיין עובר וזאת מתוך מטרה להגדיל את סיכויי ההצלחה לטובת ניהול עסקי המתבצע ברמה הגבוהה ביותר, החל משלב ההקמה ועד לניהול השוטף זה הזמן שלכם עד עתה את הסקירה הבאה לטובת העשרת הידע, רגע לפני שאתם מגשימים את החלום שלכם ומקימים עסק המתמחה בתחום המזון.

אפיון והגדרת ערך המוסף של העסק

בשביל לבלוט על פני המתחרים שלכם ולהקים עסק משגשג, אתם צריכים להשקיע באפיון והגדרת הערך המוסף שאותו אתם מעניקים ללקוחות הפוטנציאליים, בהתאם לאופי הפעילות ולמסר אותו אתם רוצים להעביר. אם למשל מדובר בעסק לבישול ביתי, הגדרת ערך המוסף היא ביחס אישי וכן שירות מקצועי שנועד לספק ללקוח תחושה של בית וחמימות. היועץ העסקי יוסי שינובר מסביר כי אפיון והגדרת ערך צריך להתבצע כבר בשלב הראשון, ותוך שימת דגש על חקר מתחרים וכן יצירת בידול אשר תאפשר לכם להקים את העסק ולקדם אותו, בהתאם לערכים המזוהים איתכם.

שם קליט

בתהליך הקמה של עסק צריך לקחת בחשבון כמובן את נושא השם. בשביל לבחור שם שמתאים לעסק החדש שלכם, אתם צריכים לחשוב היטב על המסר שאותו אתם רוצים להעביר באמצעות השם אל מול הלקוחות, וכן חשיבה לטווח הרחוק, במידה ואתם רוצים למשל למכור את הזכות לשימוש בשם במסגרת של זכיינות. לאחר שהעליתם מספר הצעות,  יוסי שינובר ממליץ לבחון באמצעות חיפוש בגוגל האם יש עסקים עם שם זהה או דומה לשם שאותו אתם רוצים, מתוך מטרה ליצור בידול וכן להימנע ממצב שהשם של העסק מזכיר שם של עסק עם מוניטין רע. לאחר שהחלטתם על השם הסופי, השלב הבא הוא לעבוד מול גרפיקאי על מיתוג המתבצע בכל אלמנט הקשור בהתנהלות השוטפת – החל מהדפסה על הלוגו על שקיות, קופסאות אוכל ועד לחשבונית שאותה מקבל הלקוח.

 

 

מימון לעסק

תכנון פיננסי הוא מהותי לטובת קידום של העסק לטווח הקצר וכן לטווח הרחוק, ועל כן אלמנט שאליו צריך להתייחס הוא כמובן נושא המימון. בשביל לבחון את מקורות המימון, צריך קודם כל תוכנית פיננסית שאותה ניתן להקים באופן עצמאי או באופן אובייקטיבי ומקצועי, על ידי יועץ מתחום הפיננסים המתמחה בעסקים קטנים ואשר מלווה אתכם לכל אורך הדרך. יצירת קשר עם יועץ פיננסי מהווה הזדמנות להגיע מוכנים וערוכים לפגישה מול הבנקים שיכולים להעניק מימון ראשוני להתנעת העסק, או לטובת איתור של אפיקי מימון אחרים, כמו למשל קרנות התומכות בעסקים קטנים ומציעות תנאי מימון משתלמים במיוחד.

הגדרת סוג העסק

בהתאם להיקף הפעילות הצפוי של העסק תידרש ולהגדיר את הסוג שלו ובהתאם לכך גם לרשום אותו ברשויות וזאת בהתאם לשלושה סוגים של ישות עסקית: עוסק פטור, עוסק מורשה או חברה בע"מ. שימו לב כי לכל סוג של ישות כזו יש השפעות ישירות על אופן ההתנהלות בעסק, ועל כן התייעצות עם רואה חשבון  המלווה אתכם כבר משלב ההקמה יכול לסייע לבצע את פעילות הרישום באופן יעיל, ועם שימת דגש על התאמה מדויקת להיקף הפעילות.

לסיכום

החלטה לגבי הקמה של עסק בתחום המזון היא החלטה הכרוכה בלא מעט צעדים שאותם נדרש לבצע, ואשר מוצגים כאן במדריך. באמצעות יישום של הטיפים הללו, תוכלו לא רק להגשים את החלום, אלא גם לקבל תמונת מצב מדויקת שתסייע לכם לפעול לטובת הקמה של עסק משגשג.

מאמרים אחרונים

איך הישראלים אוכלים?

נגישות