רוצים ללמוד את אומנות הבישול? התחילו בקורס טבחות סוג 1

לא משנה איך תהפכו את זה, אוכל זה פשוט תשוקה אדירה עבור רובנו, ולא משנה איזה סוג של אוכל. זה יכול להיות אוכל ים תיכוני, איטלקי, אסיאתי או אפילו הודי. ואם יש לכם את הטאץ' הקסום בידיים להכין אוכל טעים שיגרום לאנשים לרצות לחזור ולאכול אצלכם שוב ושוב, כדאי שתלכו ללמוד טבחות סוג 1! וזאת למרות שרבים מאיתנו מאמינים שבישול טוב מתבסס על כישרון ותו לא, אך לא כך הדבר – כישרון זה אמנם הרבה בכל מה שקשור להכנת אוכל, אך גם מיומנות ומקצועיות זה הרבה, במיוחד אם החלום שלכם זה להפוך בסופו של דבר לשפים מקצועיים! אז הנה כל מה שחשוב לדעת על קורס טבחות סוג 1.

כל מה שחשוב לדעת על קורס טבחות סוג 1

קורס טבחות סוג 1 הוא קורס מקצועי, בסופו תקבלו תעודה ההופכת אתכם לטבחים מקצועיים – הקורס הזה נלמד במסגרת "ענף המזון והשתייה", ותוכלו ללמוד אותם במספר מכללות ללימודים מקצועיים ברחבי הארץ. במסגרת הקורס תלמדו לימודים תאורטיים אודות אומנות הבישול, בשילוב לימודים מעשיים אשר בעזרתם תוכלו להעמיק את הידע המעשי שלכם בבישול, ולהשתלב במסעדות הטובות ביותר בארץ ובעולם.

טבחות מס' 1 נחשבת להכשרה מקצועית בסיסית, המוכרת על ידי משרד הכלכלה. מדובר בקורס הראשון בתחום הטבחות שתוכלו לקחת,  יש מספר קורסי הכשרה עד לרמה 5, שהיא הרמה המתקדמת ביותר – אך כדי ללמוד כל קורס כזה תצטרכו לסיים בהצלחה את הקורס הקודם. בקורס תלמדו טכניקות בישול בסיסיות וחדשניות כאחד, תתנסו על חומרי גלם שונים כמו בשרים, דגים, גבינות, וכן תלמדו להכין מאכלים שונים מקטגוריות שונות, כמו למשל מרקים, מאפים, קינוחים, סלטים ועוד. בנוסף, תלמדו לעבוד בצוות – כך שתתרגלו עבודה בדיוק כמו במטבחים שאתם הולכים לעבוד בהם בהמשך.

 

 

למי הלימודים מתאימים?

הלימודים מתאימים לאנשים הנחשבים ל"חובבנים" בתחום הבישול – שהם אמנם אוהבים לבשל וגם מאמינים שהם טובים בכך, אך שאין להם ידע מקצועי ולכן הם מעוניינים להתפתח וללמוד דברים חדשים אודות תחום הבישול. כמו כן, לימודים אלו יכולים להתאים גם לאנשים שצברו קצת ניסיון מעשי, אך רוצים להשתפר ולהיות טובים יותר בבישול בעזרת הלימודים. בקורס תלמדו את הנושאים הבאים: עולם הבישול והגסטרונומיה, על הציוד הקיים במטבח, הכנת תפריטים, הכנת מנות ראשונות ועיקריות ועוד.

האם כל אחד יכול להתקבל לקורס?

תנאי הקבלה משתנים ממכלה אחת לשנייה – חלק מהמכללות לא דורשות תנאי קבלה כלשהם כלומר כל אחד יכול להתקבל לקורס. ומן הצד השני, יש מכללות הדורשות שהסטודנטים העתידיים יהיו לפחות בני 18, ועם 10 שנות לימוד. בנוסף, כל הקורסים יבקשו מכם אישור רפואי כי אתם בעלי כשירות רפואית המתאימה לעיסוק בתחום המאתגר המצריך עמידה במשך שעות, ועבודה פיזית לא פשוטה של חיתוך, בישול, אפייה וכל מה שעבודה במטבח מצריכה. כמו כן, מכללות מסוימות דורשות כי המועמדים יעברו ריאיון קבלה, במטרה לבחון את הרצון וההתאמה לעבודה במקצוע, שהוא כאמור לא פשוט. במסגרת הלימודים תצטרכו להגיש מטלות ולעמוד בבחינות.

כמה זמן אורך הקורס?

גם אורך הקורס משתנה בין מכללה למכללה, בהתאם להיקף ולרמת החומר הלימוד ופרמטרים נוספים. ברוב המקרים הלימודים יתפרשו על 130 שעות לימוד אקדמאיות, אותן תוכלו לסיים בתקופה של בין שמונה חודשים עד שנה. קחו בחשבון שמרבית המכללות מאפשרות ואף מעודדות השתלבות בתחום המסעדנות כבר במהלך הלימודים, וחלקן אף יסייעו לכם למצוא עבודה רלוונטית.

בשורה התחתונה,

בסיום הקורס כל עוד השלמתם את כל המחויבויות שלכם, תקבלו תעודת גמר לאחר שתעברו את המבחנים הממשלתיים – התעודה היא מטעם משרד הכלכלה.

מאמרים אחרונים

איך הישראלים אוכלים?

נגישות