איך פותחים דוכן מזון מהיר?

אחד מהענפים החזקים ביותר בכלכלה הישראלית הוא דווקא ענף המזון המהיר, וזאת בשל צמיחה משמעותית בהכנסות של עסקים המחזיקים בדוכנים ברחוב אבל גם בקניונים ומרכזי הקניות. למעשה, אם גם אתם חולמים לפתוח דוכן מזון מהיר בסגנון בישול ואוכל שאתם מתחברים ואוהבים, להלן המדריך שיסייע לכם בדרך לפתיחה מוצלחת ואפילו בעלת פוטנציאל לרשת של סניפי מזון מהיר – על השם שלכם:

בחירת קונספט

דוכן מזון מהיר מוצלח הוא כזה שמספק מזון במהירות אבל גם עם אופי מוגדר. לקהל הישראלי יש סבלנות מועטה מאוד לדוכנים שמציעים מגוון גדול של אפשרויות ועל כן רצוי להיצמד לאפשרות אחת עד ארבע לכל היותר. שימו לב כי אתם מדייקים את הטעמים של האוכל כמו גם מקפידים להשתמש בכלים סניטרים, כל זאת מתוך מטרה לעמוד בהגדרות אותן קבע משרד הבריאות לטובת תפעול שוטף ומוצלח של דוכן מזון.

חקר מתחרים

מאחר וענף המזון המהיר ודוכנים בפרט הינו ענף תחרותי מאוד, חשוב מאוד לבצע חקר מתחרים מקיף הכולל ביקור במקום, טעימות וכן הבנה של התפריט כך שהתפריט שלכם יהיה שונה ומיוחד. אם אתם עתידים לפתוח למשל דוכן בורגרים, חשבו מחוץ לקופסא, וזאת מתוך מטרה לעמוד בתחרות אבל גם להימנע ממצב שבו אתם מתחרים עם דוכן שנמצא בסמוך אליכם ועל כן מקטין את הסיכוי לכניסה של לקוחות חדשים.

איך פותחים דוכן מזון מהיר?

תכנון תקציב בהתאמה אישית לעסק

השקעה בהקמה של דוכן דורשת השקעה כספית לא מועטה שיכולה להגיע גם למאות אלפי שקלים. על מנת שתוכלו לתמחר כשורה את המחירים של המזון, תוספות ושתייה לצד העלויות השוטפות רצוי לעבוד באופן צמוד עם יועץ פיננסי אשר יבחן את העלויות וההוצאות ובהתאם לכך יסייע לכם לתכנן את התקציב כך שהעסק יהיה רווחי.

יצירת תוכנית עסקית

על מנת להצליח עם העסק שלכם אתם חייבים שתהיה לכם תוכנית עסקית סדורה הכוללת בין היתר גיוס של מימון מבנקים לצד יצירת תזרים מזומנים, רווח גולמי, הוצאות כספיות ועוד. תוכנית עסקית זו ניתן להקים בסיוע ללא צורך בתשלום מצד חברות ממשלתיות אשר תומכות בעסקים קטנים, דרך תשלום סמלי וליווי המתבצע ע"י יועצים מומחים.

השלמת ביצוע הליכים בירוקרטיים

כמו בכל עסק, גם אתם נדרשים לבצע הליכים בירוקרטיים הכוללים בין היתר רישום של העסק במשרדי מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי לצד הנפקה של רישיון עסק, זאת ע"י הרשות המקומית שבתחום אחריותה תקימו את העסק. על מנת להנפיק את הרישיון יש להביא איתכם את המפה העצבית כולל מיקום ופיזור אשפה לצד תרשים של סביבת העסק, אישור תשלום אגרה לרשות המקומית וכן תוכנית הנדסית אותה תיכנן אדריכל ואשר אושרה ע"י הרשויות המפקחות. לעיתים, תידרשו לבצע שינויים בתוכנית וזאת בהתאם להחלטת הוועדה המקומית.

מאמרים אחרונים

איך הישראלים אוכלים?

נגישות