האם נשירת שיער בגיל ההתבגרות יכולה לנבוע מתזונה לא נכונה?

גילאי העשרה בחייהם של מתבגרים מורכבים עד מאוד, בעיקר בשל כל השינויים הפיזיולוגיים והנפשיים שעוברים המתבגרים לראשונה בחייהם. אחד השינויים הבולטים מהם בני נוער עלולים לסבול הוא כמובן נשירת שיער, במיוחד מפאת העובדה שבני נוער רבים אינם צורכים מזון חיוני לגוף. אז, מה הקשר בין תזונה לא נכונה לבין נשירת שיער, ולמה בני נוער עלולים לסבול מהתופעה בגלל זה? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

נשירת שיער בגיל ההתבגרות

נשירת שיער היא לא תופעה נעימה, אבל עבור מתבגרים שבין כה וכה חווים שינויים פיזיולוגיים רבים במהלך גיל ההתבגרות, מדובר בתופעה שעלולה לגרום לטראומה של ממש. זאת למעשה בשל העובדה שגיל ההתבגרות הוא תקופה מאוד רגישה ומורכבת, בה כל שינוי גופני קטן ביותר עלול להרגיש למתבגרים כאילו חרב עליהם עולמם. אנחנו ממליצים לכם לקרוא מידע על נשירת שיער בגיל ההתבגרות באתר balding כדי להבין כיצד ניתן להתמודד עם התופעה על הצד הטוב ביותר.

סימנים ראשונים לנשירת שיער אצל מתבגרים

אז, כיצד ניתן לזהות שהמתבגר או המתבגרת חווים נשירת שיער? כידוע, בני נוער רבים לא אוהבים לשתף את הוריהם או את בני משפחתם במה שעובר עליהם, ועשויים לבחור להתמודד עם הדברים הללו לבד. אולם, ככל שהמתבגר יקדים לטפל בבעיה, כך ניתן יהיה לבלום אותה והסיכויים לשפר את המצב יעלו. אצל נערים, נשירת שיער עשויה להתבטא במצב שבו מבחינים בקו שיער נסוג, כלומר תזוזה בקו השיער הטבעי. במצב של אובדן שיער אצל נערות, חלה הידלדלות באזור הקודקוד, מה שיכול להקשות בהתחלה על זיהוי המצב, אולם עם הזמן הקרקפת מתחילה לבצבץ והשיער הופך לדליל.

כמו כן, ישנם סימנים נוספים היכולים לשמש כנורות אזהרה אדומות על כך שנשירת השיער מחריפה. לדוגמה, גירוד והתקלפות עור הקרקפת, כמות חריגה של שיערות שמופיעות לפתע על כרית השינה של המתבגר/ת או בפתח הניקוז במקלחת, וכמובן – צמיחה חלשה, שיער דק, שיער דליל ועוד. כלומר, גם כאשר צומח שיער לאחר הנשירה הראשונית, השיער לא יהיה חיוני ובריא אלא חלש מאוד.

 

 

למה זה קורה?

ישנם כמה גורמים שעלולים להשפיע על קצב צמיחת השיער, על איכות השערות שגדלות ועל קצב נשירת השיער בקרב בני נוער. אחד הבולטים שבהם הוא איכות התזונה אותה צורכים המתבגרים. בני נוער נוטים לאכול יותר חטיפים, ג'אנק פוד, ממתקים ומשקאות ממותקים, מה שעלול לגרום לחוסרים תזונתיים רבים, כמו מחסור בברזל, במגנזיום ובוויטמינים. מדובר מינרלים ובוויטמינים שחשובים מאוד לגופנו, ויש להם השפעה ניכרת גם על השיער שלנו. לכן, בני נוער עלולים לסבול מנשירת שיער מאסיבית בגלל תזונה לקויה. כמו כן, יש לשלול בעיות רפואיות לא מאובחנות, למקרה שנשירת השיער נובעת מסיבות אחרות.

איך מטפלים?

התשובה פשוטה – לאכול בריא! באמצעות תזונה מאוזנת ובריאה, הכוללת את כל אבות המזון החיוניים לגוף כמו חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, יכולה לשפר פלאים את מצב השיער של המתבגרים (זאת בהנחה שהנשירה אכן נובעת ממחסור תזונתי). מומלץ לגשת לרופא ולתזונאי/ת שיוכלו להתאים עבורכם תפריט מאוזן שיספק לגופכם את כל מה שהוא זקוק לו.

סיכום

לסיכום, גם בני נוער עלולים לסבול מנשירת שיער, כאשר אחת הסיבות המרכזיות לכך היא תזונה לקויה. לכן, אם אתם סובלים מנשירת שיער מאסיבית, אנחנו ממליצים לכם להתייעץ עם הרופא שלכם ולנסות לאבחן ממה עשויה לנבוע הנשירה, ולטפל בכך בהתאם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

מאמרים אחרונים

איך הישראלים אוכלים?

נגישות