לא נותנים ללחץ בסרוויס לנהל אותנו – מנהלים אותו! 5 טיפים להתמודדות עם לחץ בזמן העבודה

ניהול של סרוויס במסעדה מחייב אחראיות, דיוק ומקצועיות רבה, מה שיכול להוביל ללחץ משמעותי שמשפיע לא רק על תחושת המסוגלות אלא אפילו על התפקוד. אם אתם חשים כי הלחץ בעבודה משפיע עליכם גם במסגרת העבודה אבל גם במסגרת החיים האישיים, חשוב לדעת כי אפשר ואף רצוי להתחיל בפעולות שנועדו לאפשר לכם לתפוס שליטה ולנהל את הלחץ ואף להפוך אותו לאלמנט חיובי. כיצד תוכלו לעשות זאת? להלן חמישה טיפים שאותם ניתן ליישם כבר עכשיו. מוכנים? בואו נתחיל!

פנייה לקבלת טיפול רגשי

במידה ואתם מרגישים שאתם לא מצליחים לנהל את הלחץ לאורך זמן והוא משפיע על התפקוד שלכם, אפשר לשקול בכובד ראש פנייה לקבלת טיפול רגשי, כמו למשל טיפול בשיטת ביופידבק. מדובר בטיפול המתבצע אחד על אחד עם מטפל מוסמך שבמסגרתו תוכלו לקבל כלים להתמודדות עם הלחץ, אולם הייחודיות של הטיפול הזה נובע בעקבות שימוש באלקטרודות אשר בוחנות בזמן אמת את הסממנים הפיזיים כמו למשל דופק, וזאת מתוך מטרה לספק לכם תמונת מצב עדכנית לגבי התגובות הפיזיולוגיות, וכיצד ניתן להפחית אותן באמצעות שלל כלים. טיפול זה נחשב לטיפול בעל שיעורי הצלחה גבוהים במיוחד, ועל כן הוא מהווה הזדמנות לבחון בזמן אמת את התחושות שלכם ואף לקבל את הידע והכלים לטובת התמודדות טובה שתאפשר לתפקד

תרגול נשימות

סרוויס המתבצע בעצימות גבוהה הוא גורם מעורר שעשוי לערער גם את מי שנמצאים שנים בתחום ההסעדה. על מנת להרגיע את עצמכם ואף להפחית את רמות הלחץ, אפשר ואף רצוי לתרגל נשימות. תרגול נשימות מאפשר לכם קודם כל להתמקד ברגע, ובהתאם לכך ליצור רוגע פנימי שישפיע גם על היכולת שלכם להתמודד עם לחץ בזמן אמת. כאן תוכלו למצוא מידע אודות תרגול נשימות שאותו אפשר לבצע בבית אבל גם ביום עבודה במסעדה, כל זאת מתוך מטרה לדאוג לרווחה הנפשית שלכם, בזמן אמת.

האזנה לפודקסט

דרך מצוינת להפחית את הלחצים ואף להעשיר את הידע בתחום הזה יכולה להתבצע באמצעות האזנה לפודקסט. בפלטפורמות כמו למשל ספוטיפיי או יוטיוב ניתן להאזין למומחים בתחום אשר מסבירים לעומק אודות ההשפעה של לחץ כמו גם יכולים לסייע לכם לקבל כלים פרקטיים שאותם ניתן ליישם בזמן העבודה. בנוסף, מדובר בהסחת דעת מעולה בזמן הפסקות בסרוויס, כחלק מהבנה כי דווקא ניתן לנצל את הלחץ לטובתכם, במקום לרעתכם.

 

 

שיחות עם חבר

מרגישים שאתם קורסים? אל תתנו לעצמכם להישאר לבד. זה הזמן לפנות לחבר קרוב ולקבוע שיחה מעבר לשעות העבודה, אם זה בים או בפארק או אפילו בבית שלכם. היכולת לשתף כמו גם לפרוק את אשר על ליבכם מהווה הזדמנות מעולה לקבל חיזוקים חיוביים ואף תמיכה מחברים קרובים שנמצאים לצידכם לא רק בזמן שהכול בסדר אלא גם בזמן שאתם מרגישים שאתם לא עצמכם, בעקבות עומס נפשי שנוצר בעקבות הלחץ.

צאו  להפסקה

חשוב מאוד להקפיד ולצאת להפסקה במהלך יום העבודה. נסו שלא להתמקד בעבודה אלא ליצור קשר עם בני המשפחה כדי לשאול לשלומם, להאזין למוזיקה או אפילו לצאת להליכה מסביב למקום שבו ממוקמת המסעדה, כחלק מהנעה של הגוף שתוביל בסופו של דבר גם ליכולת להפחית את הלחצים שאותם אתם חווים.

לסיכום

חווים לחץ משמעותי בזמן סרוויס? זכרו כי אתם לא לבד וכי לחץ הוא אלמנט שכל אחד  מאיתנו חווה במסגרת היום יום, בוודאי במסגרת של עבודה מלחיצה הדורשת ריכוז, מקצועיות ורמה גבוהה בכל פעם מחדש. יחד עם זאת, אפשר ואף רצוי ליישם את השיטות אותן הצגנו לכם בסקירה הזו, לטובת הפחתה וניצול של הלחץ לצרכים חיוביים ולא שליליים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים אחרונים

איך הישראלים אוכלים?

נגישות