מבצעים משלוחי מזון עם רכב? כדאי לדעת מה עושים כשנדלקת נורת אזהרה ברכב

אם גם לכם יש עסק כלשהו הקשור במזון – בין אם אתם מנהלים מסעדה, עסק של קייטרינג, מייצרים חומרי גלם למסעדות או מכינים אוכל ביתי אצלכם בדירה – סביר מאוד להניח שחלק חשוב מאוד בעסק שלכם הוא שילוח של המזון ללקוחות שלכם. זה לא משנה בכלל אם אתם משתמשים ברכב הפרטי שלכם או ברכב מיוחד לצורך המשימה, עליכם להבין כי שמירה על תקינותו היא מצווה עבורכם. כל תקלה קטנה שלא נעלה עליה הזמן עשויה לעלות לנו בהפסדים כספיים, וזה משהו שאף אחד מאתנו לא רוצה מן הסתם. אז מה צריך לעשות? ובכן, בראש ובראשונה אנו ממליצים על טיפולים קבועים לרכב בהקפדה יתרה. מעבר לכך כדי למנוע תקלות בזמן אמת, אחד הדברים החשובים ביותר שהנהגים שלכם צריכים להכיר זה את נורות האזהרה השונות ברכב. בואו נדבר עליהן ומה צריך לעשות כאשר הן נדלקות.

מדוע נורות האזהרה קיימות?

נשמע כמו שאלה מובנת מאליה ומפתיע לגלות כמה נהגים לא יודעים את התשובה אליה. מטרתן של נורות האזהרה היא לתת לנו אינדיקציה לגבי שינויים כלשהם במצב הרכב שלנו המצריכים את תשומת הלב שלנו. לעיתים מדובר על תשומת לב מידית ולעיתים אלו דברים שניתן יהיה לטפל בהם בהמשך אך חשוב להיות ערניים לגביהם ולא להזניח. יש כל מיני נורות אזהרה ברכב שחשוב להכיר וכעת ננסה לעשות לכם סדר בהן ובחלוקה שלהן לקבוצות.

נורות האזהרה ברכב

אז קודם כל חשוב להבין כי נורות ההזהרה ברכב מתחלקות לארבע קבוצות. הנורות הכחולות והירוקות מספקות לנו מידע בנוגע למערכות שונות ברכב. נורות כתומות (או צהובות תלוי ברכב) מתריעות בפנינו לגבי ליקוי ברכב המצריך טיפול מידי מצדנו, אך כזה שיש לבצע ברגע שנוכל לעצור בשולי הכביש באופן בטוח. נורות האזהרה האדומות מתריעות על ליקויים כלשהם ברכב שיש לטפל בהם באופן מידי עד כדי הפסקת נסיעה מיידית לטיפול בבעיה. הנה כמה דוגמאות:

נורות אזהרה כחולות:

  • טמפרטורת מנוע קרה: נורה שמופיע הרבה בחורף ובהתנעות ראשוניות אחרי זמן רב שהרכב לא הונע. מציינת כי המנוע עדיין לא חם מספיק לנסיעה.
  • אורות גבוהים: נורה מוכרת שפועלת כאשר אנו מפעילים אורות גבוהים. מזכירה לנו לכבות אותם כאשר רכב עובר מולינו על מנת למנוע סינוור.

 

 

נורות אזהרה ירוקות:

  • אור ערפל קדמי: אינדיקציה שמצב אור ערפל פועל.
  • נורות איתות: הנורות המוכרות בצורת החץ כאשר מפעילים איתות.
  • אורות דרך: נורה שמעידה על כך שאורות הדרך דולקים.

נורות אזהרה כתומות:

  • רפידות בלם: נורה שמעידה על כך שעשויה להיות בעיה בבלמים.
  • דלק נמוך: נורה שכולנו מכירים שמעידה על כך שהדלק עומד להיגמר.
  • מפלס שמן: הנורה בצורת פך השמן. נותנת אינדיקציה כי מפלס השמן נמוך מהרצוי.

נורות אזהרה אדומות:

  • נוזל קירור: נורה המעידה על בעיה כלשהי בנוזל הקירור שיש להתייחס אליה באופן מידי.
  • תקלת חשמל: משולש בתוך משולש. בעיה במערכת החשמלית של הרכב.
  • דלתות פתוחות: עוד נורה מוכרת למדי כאשר אחת או יותר מדלתות הרכב פתוחות.

חשוב להכיר את הנורות השונות

שימו לב כי נגענו כאן בנורות השונות על קצה המזלג. חשוב שכל נהג משלוחים יכיר היטב את הנורות השונות ואת המשמעויות שלהן. במקרי החירום אלו הן הנורות שימנעו נזק משמעותי לרכב וגרוע מכך תאונות. הקפידו לרענן את הידע של הנהגים שלכם על בסיס קבוע.

מאמרים אחרונים

איך הישראלים אוכלים?

נגישות